Suderinti sūrį ir šokoladą. Mums tai atrodo kažkiek neįprasta, bet senoje Europoje sūrius dažnai duoda kaip desertą. Tiksliau pasakius, ne desertui, o prieš saldžius patiekalus. Ir kalbam ne apie „konditeriškus“ sūrius, o apie visai pikantiškus Kamamberį, Ementalį ir panašius sūrius. Derinti sūrį su vaisiniais ir uogų padažais, sūrio mėgėjai jau nebijo. Daugelis jau suprato, kad gabalėlis kriaušės labiau papildo sūrį, nei gabalėlis dešros su duona.

O dabar, eikim toliau ir pabandykim sūrį su gabalėliu šokolado. Pabandykim, kad ir įžymųjį Čederio sūrį .(„Surlėje“ tai „Bavemos“ Čedarkas) Šis sūris puikiai dera su juodu ir baltu šokoladu. Prie Bri sūrio tiks juodasis šokoladas. Pabandykit, tikrai nenusivilsit.