Karvės pieno sūriai:

{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
„Mėnesienos sonata“
Haloumi tipo sūris. Gaminamas iš karvės pieno. Kepamas.
Gamintojas: "Sūrio džiazas". Girdžiai, Jurbarko rajonas.
Learn More
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Sūris „Malonumas“
Karvės pieno sūris "Malonumas".

Gamintojas: Ūkininkai Laima ir Nikolajus Stankevičiai. Damononių kaimas, Varėnos rajonas.
Learn More
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Sūris „Kipras“
Tai karvės ir avies pieno sūris. Ypatingas tuo,kad galima kepti ant griliaus.

Gamintojas: Ūkininkai Laima ir Nikolajus Stankevičiai. Damononių kaimas, Varėnos rajonas.
Learn More
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Viržinis
Kietasis karvės pieno sūris, brandinamas mažiausiai 10 mėnesių. Su jam būdingomis nedidelėmis skylutėmis, vaisių bei šokolado aromatais. Ragauti kambario temperatūros.

Gamintojas: Sūrinė " Varinis Puodas". Kabelių gatvė 12, Kabeliai, Marcinkonių seniūnija, Varėnos rajonas.

Learn More
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
„Kareivoniukas“
Karvės pieno sūris.

Gamintojas: Ūkininkai Dalia ir Gintas Baranauskai. Kareivonių kaimas, Varėnos rajonas.
Learn More
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
„Ožragis“
Brandintas, puskietis, švelnaus skonio. Ožragės grūdeliai sūryje skoniu stebinančiai panašūs į graikiško riešuto skonį. Gaminamas iš nepasterizuoto karvių pieno. Valgymui pjaunamas nuo 2 mėnesių.

Gamintojas: "BAVEMA" šeimos ūkis. Mažųjų Šelvių kaimas, Vilkaviškio rajonas.
Learn More
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
„Čiadarkas“
Nepasterizuoto karvių pieno. Brandintas, puskietis pikantiško sūroko skonio, gaminamas pagal angliško Čederio receptą. Brandinamas 3 ir daugiau mėnesių.

Gamintojas: "BAVEMA" šeimos ūkis. Mažųjų Šelvių kaimas, Vilkaviškio rajonas.
Learn More
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
„Stipriems“
Karvės pieno sūris. Padžiovintas. Ypač tinka prie alaus bokalo.

Gamintojas: Ūkininkai Ginta ir Juozas Novikevičiai. Kijutiškių kaimas, Varėnos rajonas.
Learn More
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
„Klasikinis“
Natūralus, nepasterizuoto pieno, rankų darbo fermentinis sūris. Gaminamas iš Dubysos slėnyje besiganančių karvučių pieno, švelnaus kreminio skonio, puskietis, tad tinkantis tiek ant ruginės duonos riekės, tiek prie sauso raudono vyno taurės.

Gamintojas: „Slėnio sūriai“. Ūkininkė A. Rudytė. Burbiškių kaimas, Raseinių rajonas.
Learn More
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
„Lietuviškas“
Kmynai, medetkos, čiobreliai - lietuviškos prieskoninės-gydomosios žolelės, savo derinyje su karvės pieno fermentinio sūriu, atskleidžia netikėtą, švelniai ryškų skonį. Puskietis, tinkantis tiek prie alaus ar giros, tiek kaip priedas įvairiuose patiekaluose, laisvai pasiduodantis smaguriautojo fantazijai.

Gamintojas: „Slėnio sūriai“. Ūkininkė A. Rudytė. Burbiškių kaimas, Raseinių rajonas.
Learn More
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
„Sampūvis“
Šis sūris gaminamas pačiame Žemaitijos pakraštyje, todėl ir gavęs neįprastą vardą. Minkštas, mėlyno pelėsio fermentnis sūris, ragaujamas jau nuo mėnesio brandumo. Kaip priklauso šio tipo sūriams - aitraus, ryškaus skonio ir charakteringo kvapo. Ragaujamas pasirinktinai pagal kiekvieno skonį.

Gamintojas: „Slėnio sūriai“. Ūkininkė A. Rudytė. Burbiškių kaimas, Raseinių rajonas.
Learn More
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
„Sabji“

Ilgais žiemos vakarais, laukiant saulės, gimė puskietis fermentinis sūris "Sabji". Jo gamyboje naudojami indiški prieskoniai, suteikia atradimų kupiną, egzotiškų skonių gamą. Ypač puikiai tinka pavasarinėms daržovių salotoms, pikantiškiems karštiems patiekalams ar kaip alternatyva įprastiems užkandžiams prie alučio.

Gamintojas: „Slėnio sūriai“. Ūkininkė A. Rudytė. Burbiškių kaimas, Raseinių rajonas.
Learn More
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
„Peperaglia“
Šis puskietis sūris aštrus, su jelapenu, česnakais ir petražolėmis. Stipraus itališko charakterio skonio. Idealiai tinka prie alaus.

Gamintojas: „Slėnio sūriai“. Ūkininkė A. Rudytė. Burbiškių kaimas, Raseinių rajonas.
Learn More
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
„Angis“
Tai puskietis, fermentinis sūris, gamybos pabaigoje padengiamas specialiai tam skirtais anglies milteliais. Rekomenduojama ragauti prie naminio sidro ar vyno.

Gamintojas: „Slėnio sūriai“. Ūkininkė A. Rudytė. Burbiškių kaimas, Raseinių rajonas.
Learn More
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
„Klasikinis brandintas“

Kietasis sūris, skanavimui pateikiamas nuo 9mėn. brandinimo. Jaučiamas riešutų skonis, kuris gimsta dėka neapdorotos medienos ant kurios laikomas šis sūris.

Gamintojas: „Slėnio sūriai“. Ūkininkė A. Rudytė. Burbiškių kaimas, Raseinių rajonas.
Learn More
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
„Tobulas“
Tai vadinamas saldaus pieno sūris, kai šviežias pienas užkaitinamas (tuo pat metu pasterizuojasi) ir rūgšties pagalba sutraukinamas. Nuo sūrininko/ės išmonės priklauso kuriuo momentu pradėti ir baigti traukinimą, kad išgauti ypatingą tekstūrą, švelnumą ir pieno aromatą. Tinka kaip desertinis su saldžiais pagardais, taip pat ir žolelėmis ar kitais prieskoniais.

Gamintojas: Lilija ir Stasys Rizgeliai. Paežerėlių kaimas, Trakų rajonas.
Learn More
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
„Naktigonės“
Po ilgų ieškojimų ir bandymų gimęs sūris. Nepaterizuoto ir nenugriebto karvės pieno sūris su mėlynuoju pelėsiu, brandintas 6-8 savaites. Išraiškingas, intensyvaus skonio sūris, kuris gali būti sūrio lėkštės baigiamuoju akordu arba įmantraus padažo akcentu.

Gamintojas: Laima ir Nikolajus Stankevičiai. Damononių kaimas, Varėnos rajonas.
Learn More
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
„Kmynukas“
Tai pusiau saldaus/rūgštaus pieno apdžiovintas arba išdžiovintas sūrelis. Gausiai paskanintas kmynais, turi specifinį gaivų skonį. Dažnai perka alaus mėgėjai, planuodami santykį vienas Kmynukas - vienas bokalas alaus 🙂

Gamintojas: Ūkininkai Dalia ir Gintas Baranauskai. Kareivonių kaimas, Varėnos rajonas.
Learn More
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Keptas su česnaku
Gaminamas iš šviežio pieno. Iškeptas. Pagardinamas pipirais ir česnaku. Yra kietas, netrupa. Tai puikus pasirinkimas vykstantiems į gamtą iškylauti.

Gamintojas: Ūkininkai Ginta ir Juozas Novikevičiai. Kijutiškių kaimas, Varėnos rajonas.
Learn More
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
„Kavalierius“
Mes jį vadinam "mocarelos pusbroliu", nes savo tekstūra ir gamybos būdu labai panašus, tik pabrandintas. Karvės pieno sūris, mėgstamiausias vaikų, jis lengvas, nepretenzingo skonio, puikiai tinkantis tiek karštiems sumuštiniams, tiek picai, tiek makaronams. Gražiai lydosi ir tempiasi sūrio gijos.

Gamintojas: Ūkininkai Laima ir Nikolajus Stankevičiai. Damononių kaimas, Varėnos rajonas.
Learn More
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
„Jaunutis“
Karvės pieno fermentinis sūris, brandinamas savaitę laiko. Labai tinka pagardinti salotas, kiaušinienę. Taip pat kaip užkandis prie alučio.

Gamintojas: Ūkininkai Ginta ir Juozas Novikevičiai. Kijutiškių kaimas, Varėnos rajonas.
Learn More

Ožkos pieno sūriai:

{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
„Džiuvėsys“
Ožkos pieno džiovintas sūris. Pagamintas iš ekologiško ožkos pieno.
Gamintojai: Birutė ir Giedrius Prakapavičiai. Inturkės kaimas, Inturkės seniūnija, Molėtų rajonas.
Learn More
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
„Kaprizas“
Tai minkštasis su baltu pelėsiu fermentinis sūris. Gaminamas iš nepasterizuoto ožkos pieno. Mažo formato, sūrio svoris 90-100gr/vnt.

Gamintojas: Rasa Ilinauskaitė ir Valdas Kavaliauskas. Dargužių kaimas, Varėnos rajonas.
Learn More
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
„Angliukas“,“Spira“,“Piramidė“
Tai  rūgštiniai - fermentuoti sūriai, gaminami iš nepasterizuoto ožkos pieno. Apvalios, pailgos arba piramidės formų. Šviežia spira (iki 1 savaitės) sveria apie 150g. Nokintos spiros, angliukai ar piramidės bręsta nuo 2 iki 3 savaičių.

Gamintojas: Ūkininkai Rasa Ilinauskaitė ir Valdas Kavaliauskas. Dargužių kaimas, Varėnos rajonas.
Learn More
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
„Krakavas“
Pusiau kietas ožkos pieno sūris. Sudėtis: 99,99 % ekologiškas ožkų pienas, fermentas (šis fermentas gali iškelti natūralų pelėsį), raugas, druska. Krakavas pasižymi švelniu skoniu. Jį galima valgyti vieną, dėti ant sumuštinių. Sūris turėtų patikti tiems, kurie nevalgo karvės pieno sūrių.

Gamintojai: Birutė ir Giedrius Prakapavičiai. Inturkės kaimas, Inturkės seniūnija, Molėtų rajonas.
Learn More
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
„Bandukė“
Nepasterizuoto ožkos pieno sūris. Puskietis, fermentuotas, sūrio masė baltos spalvos. Odelė sausa, apaugusi natūraliai pilkšvu pelėsiu. Kuklus cilindras slepia gaivų aromatą ir švelnų skonį. Apie 0.5kg svorio. Brandinamas iki 1.5 mėnesio. Ant baltos duonos riekės kepta ožkos „Bandukė“ su šaltu keptu obuoliu ir taure baltojo vyno patiks ir išrankiausiems svečiams.

Gamintojas: Ūkininkai Valdas Kavaliauskas ir Rasa Ilinauskaitė. Dargužių kaimas, Varėnos rajonas.
Learn More
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"fade"}
„Žan-Žakas“
Fermentuotas, pusminkštis nepasterizuoto ožkos pieno sūris. Brandinamas nuo 4 iki 6 savaičių. Odelė rausvos spalvos, vietomis padengta baltuoju pelėsiu ir/arba pilkuoju pelėsiu. Kvadratinės formos sveria apie 400 gramų. Tai Dargužių sūrininkų legendinis sūris. Sūrio vardas suteiktas atminti mūsų įkvepėją sūrininką Jean-Jacques iš Normandijos. Gaminamas pagal normandiško sūrio Pont-l’Evêque receptūrą. Vakaro ir ryto pienas sumaišomas ir pašildomas iki +37 °C temperatūros. Dedamas raugas ir fermentas. Pienas traukinamas 45 minutes. Sutraukta masė pjaustoma kvadratais, maišoma ir išdedama į formas. Nubėgus išrūgoms, sūris pasūdomas rupia-rožine druska. Brandinamas rūsyje +12°C temperatūroje, kas dieną vartant. Prieš valgydami palaikykite sūrį kambario temperatūroje, kad jis atšiltų ir suminkštėtų, pradėtų skleisti kvapą. Geriausiai tinka su balta duona, sviestu, bruknių uogiene ir raudonu vynu. Skanu kepti orkaitėje ant paskrudintų batono riekelių su žaliais salotų lapais. Parduodamas sveriamas.

Gamintojas: Valdas Kavaliauskas ir Rasa Ilinauskaitė. Dargužių kaimas, Varėnos rajonas.
Learn More

Avies pieno sūriai:

{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Šviežias sūris „Ūta“
Šviežias avies pieno sūris "Ūta". Ekologiškas,be jokių priedų.

Gamintojai: Birutė ir Giedrius Prakapavičiai. Inturkės kaimas, Inturkės seniūnija, Molėtų rajonas.
Learn More
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Sūris „Kipras“
Tai karvės ir avies pieno sūris. Ypatingas tuo,kad galima kepti ant griliaus.

Gamintojas: Ūkininkai Laima ir Nikolajus Stankevičiai. Damononių kaimas, Varėnos rajonas.
Learn More
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
„Graikų“
Avies pieno, fetos tipo sūris, užpiltas tyru alyvuogių aliejumi, pagardintas čiobreliu, rozmarinu bei rožiniais pipirais.

Gamintojas: Ūkininkai Laima ir Nikolajus Stankevičiai. Damononių kaimas, Varėnos rajonas.
Learn More
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
„Ūta su pipirais“
Pusiau kietas avies pieno sūris Ūta yra labai mėgstamas visų, kas nevalgo karvės pieno produktų. Puikus ir sveikas užkandis. Sudėtis: ekologiškas avių pienas 96 %, raugas, fermentas, druska, juodieji pipirai grūdeliais 3 %.

Gamintojas: Ūkininkai Birutė ir Giedrius Prakapavičiai. Inturkės kaimas, Molėtų rajonas.
Learn More
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
„Meilutis“
Šviežias avies  pieno sūrelis.

Gamintojas: Laima ir Nikolajus Stankevičiai. Damononių kaimas, Jakėnų seniūnija, Varėnos rajonas.
Learn More
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
„Ūta“
Brandintas ne mažiau 3 mėnesius - puskietis. Pagamintas iš ekologiniame ūkyje auginamų avių pieno. Žmonės, kurie alergiški karvės ar ožkos pienui, renkasi avies pieno produktus. Sudėtis: avies pienas, fermentas*, raugas**, druska ir nieko daugiau. Sūrio galvos brandinamos ant medinių lentynų ir kasdien vartomos rankomis, kad tolygiai sunoktų. Sūrio išorėje jam bręstant susidaro žievė ir pelėsis. Gurmanai valgo žievę, tačiau mes rekomenduojame ją skanauti saikingai. Galite nupjauti apie 1 milimetro storio žievę. Avies pieno sūrį tinka skanauti su vynuogėmis, bei įvairių uogų ir vaisių džemais. Puikiai dera su daugeliu vynų. Rekomenduojame sūrį pagardinti medumi su uogomis.

Gamintojas: Ūkininkai Birutė ir Giedrius Prakapavičiai. Inturkės kaimas, Inturkės seniūnija, Molėtų rajonas.
Learn More

Kitos gėrybės:

{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Aštrus maistas „Piprės ūkis“
Piprės ūkis - lietuviškas ūkis, auginantis įvairių rūšių aitriąsias paprikas, prieskonines žoleles ir tradicines daržoves, tačiau gaminantis netradicinius, naujus, išsiskiriančius iš kitų lietuviškus produktus.

Gamintojas: Laura Garšvaitė. Raudondvaris, Kauno rajonas.
Learn More
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Avių pieno jogurtas
Pagaliau galime Jums pasiūlyti ekologišką avių pieno jogurtą! Sudėtis: 99,99% ekologiškas pienas, jogurto bakterijos. Jis nerūgštus, nuostabios konsistencijos ir labai naudingas mūsų organizmui (daug fosforo ir kalcio, neleidžia kraujagyslėms įsisavinti cholesterino).

Gamintojas: Ūkininkai Birutė ir Giedrius Prakapavičiai. Inturkės kaimas, Molėtų rajonas.
Learn More
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Karamelė
Karamelė verdama iš šviežios, ką tik nugriebtos karvės pieno grietinėlės, su cukrumi. Tai puikiausias pagardas prie sūrio, blynų, varškės arba tiesiog pasmaližiauti. Tikras natūralus desertas iš grietinėlės, cukraus ir druskos (kad skonis išraiškingesnis būtų).

Gamintojas: Ūkininkai Laima ir Nikolajus Stankevičiai. Damononių kaimas, Varėnos rajonas.
Learn More