Karvės pieno sūriai:

Naktigonės
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Naktigonės

Nepaterizuoto ir nenugriebto karvės pieno sūris su mėlynuoju pelėsiu, brandintas 6-8 savaites. Išraiškingas, intensyvaus skonio.

Kavalierius
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Kavalierius

Nepasterizuoto karvės pieno sūris, «Mocarelos pusbrolis», nes savo tekstūra labai panašus, tik brandintas. Mėgstamiausias vaikų, jis lengvas, gražiai lydosi, nepretenzingo skonio. Puikiai tinka karštiems sumuštiniams, picai.

Angis
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Angis

Nepasterizuoto karvės pieno sūris. Puskietis fermentinis sūris, gamybos pabaigoje padengiamas specialiai tam skirtais anglies milteliais.

Ožragis
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Ožragis

Brandintas, puskietis, švelnaus skonio. Ožragės grūdeliai sūryje skoniu stebinančiai panašūs į graikiško riešuto skonį. Gaminamas iš nepasterizuoto karvių pieno. Valgymui pjaunamas nuo 2 mėnesių.

Keptas
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Keptas

Gaminamas iš šviežio pieno. Gali būti kepamas be prieskonių arba pagardinamas pipirais ir česnaku. Yra kietas, netrupa.

balaite
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Balaitė

Nepasterizuoto karvės pieno, pusminkštis raclette tipo sūris. Brandinamas 3 mėnesius.

virzinis
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Viržinis

Nepasterizuoto karvių pieno, ilgai brandintas sūris, su jam būdingomis nedidelėmis skylutėmis, vaisių bei šokolado aromatais.

Kareivonys
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Kareivonys

Nepasterizuoto karvių pieno, ilgai brandintas rūsyje (6 mėnesius ir ilgiau), į kietąjį pretenduojantis sūris. Ryškiai geltonos spalvos, švelnios tekstūros ir gaivaus kvapo.

Čiadarkas
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Čiadarkas

Nepasterizuoto karvių pieno. Brandintas, puskietis pikantiško sūroko skonio, gaminamas pagal angliško Čederio receptą. Brandinamas 3 ir daugiau mėnesių.

PIKANTIŠKAS
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Pikantas

Nepasterizuoto karvių pieno, puskietis sūris su saulėje džiovintais pomidorais ir bazilikų. Brandinamas 2 ir daugiau mėnesių

Grynas
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Grynas

Nepasterizuoto karvių pieno puskietis sūris. Švelnaus, bei labai turtingo skonio. Brandinamas 2-4 mėnesius ir ilgiau.

Obelėlė

Nepasterizuoto karvės pieno rūkytas sūris, pagardintas kmynais.

Tobulas
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Tobulas švelnumas

Tai vadinamasis saldaus pieno sūris, kai šviežias pienas užkaitinamas (tuo pačiu metu ir pasterizuojamas), o tuomet su rūgštimi sutraukinamas. Nuo sūrininkės išmonės priklauso, kuriuo momentu pradėti ir baigti traukinimą, kad būtų išgauta ypatinga tekstūra, švelnumas ir pieno aromatas.
Tinka, kaip desertas su saldžiais pagardais, taip pat su žolelėmis ar kitokiais prieskoniais.

Močiutės
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Močiutės

Pagal senovinį lietuvišką receptą gaminamas varškės sūris. Varškė rauginama šiltoje krosnyje, tad sūris rūgštus, trapus, širdies formos, puikiai tinka su bėgančiu šviežiu medumi.

Kmynukas
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Kmynukas

Tai pusiau saldaus/rūgštaus pieno apdžiovintas arba išdžiovintas sūrelis. Gausiai paskanintas kmynais, turi gaivų skonį.

Jaunutis
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Jaunutis

Fermentinis sūris, brandinamas savaitę laiko. Su česnakais ir pipirais. Labai tinka pagardinti salotas, kiaušinienę, taip pat kaip užkandis.

Agota
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Agota

Tai saldaus pieno sūris, traukintas su rūgščia varške santykiu 1: 1. Masė šiek tiek biri, įvairialypio skonio.

Kipras
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Kipras

Tai karvės ir avies pieno maišytas Halloumi tipo sūris. Galima kepti ant griliaus.

Stipriems
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Stipriems

Karvių pieno džiovintas sūrelis su kmynais.

Isimylejau
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Įsimylėjau

Nepasterizuoto karvių pieno sūris. Su pelenais ir baltuoju pelėsiu. Brandindas 10-14 dienų.

Desertinis sūrelis su kokosais
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Desertinis sūrelis su kokosais

Karvės pieno kreminės varškės sūrelis pagardintas vaniliniu cukrumi bei apibarstytas kokoso drožlėmis. Desertas tinkantis prie kavos ar arbatos.

Desertinis sūrelis su cinamonu
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Desertinis sūrelis su cinamonu

Karvės pieno kreminės varškės sūrelis. Sodraus skonio, pagardintas obuolių gabaliukais ir padengtas cinamonu. Desertas tinkantis prie kavos ar arbatos.

Sūrio rutuliukai
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Sūrio rutuliukai su prieskoniais aliejuje

Karvės pieno kreminės varškės rutuliukai su įvairiais prieskoniais. Tinka pagardinti salotas ir užkandžius.

Trio
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Trio

Nepasterizuoto karvės pieno sūreliai su prieskoniais: grybų, pomidorų, ciberžolės, pipirų.

Varškės sūris
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Varškės sūris

Natūraliai rauginto karvės pieno sūris. Gaminamas pagal senovinį receptą.

Varškės sūris su kmynais
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Varškės sūris su kmynais

Natūraliai rauginto karvės pieno sūris su kmynais. Gaminamas pagal senovinį receptą.

Polonezas
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Polonezas

Nepasterizuoto karvės pieno fermentinis sūris su ožragės sėklomis. Sūriui jos suteikia unikalų grybų ir riešutų poskonį.
Brandinimo laikotarpis: 4 – 8 mėn.

Klumpakojis
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Klumpakojis

Nepasterizuoto karvės pieno fermentinis sūris su kmynais. Puikiai tiks tiek kasdienos pusryčių stalui, tiek šventinei vakarienei.
Brandinimo laikotarpis: 4 – 8 mėn.

Bugi Vugi
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Bugi vugi

Nepasterizuoto karvės pieno fermentinis sūris, spalvą suteikia angliško sūrio čederio prieskonis anatas. Jis gaminamas iš medžių augančių tropinėje Amerikoje. Anatas suteikia sūriui ryškią oranžinę spalvą ir švelnų skonį.
Brandinimo laikotarpis: 4 – 8 mėn.

Serenada
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Serenada

Nepasterizuoto karvės pieno fermentinis sūris su klasikiniu provanso žolelių mišiniu, kuris sūriui suteikia subtilų žolelių aromatą ir išskirtinį skonį.
Brandinimo laikotarpis: 4 – 8 mėn.

Siuita
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Siuita

Nepasterizuoto karvės pieno fermentinis sūris su juodgrūdės sėklomis. Šios sėklos iš išvaizdos panašios į aguonas, tačiau slepia pipirų, muskato riešuto, kamparo ir net raudonėlio natas. Sūriui juodgrūdės suteikia specifinį aštresnį, tačiau malonų poskonį.
Brandinimo laikotarpis: 4 – 10 mėn.

Rumba
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Rumba

Nepasterizuoto karvės pieno fermentinis sūris su anyžiaus poskonį suteikiančiu pankoliu.
Brandinimo laikotarpis: 4 – 8 mėn.

Pipirinis tango
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Pipirinis Tango

Nepasterizuoto karvės pieno fermentinis sūris su rausvaisiais pipirais. Nors rausvieji pipirai nėra pipirų šeimos atstovai, sūriui suteikia švelnų, tačiau nemažiau sodrų skonį.
Brandinimo laikotarpis: 4 – 8 mėn.

Salsa
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Salsa

Nepasterizuoto karvės pieno fermentinis sūris su žaliaisiais pipirais. Žalieji pipirai yra švelnesni už juoduosius, turi gaivesnį, citrusinio aromato skonį kuris jaučiamas ragaujant sūrį.
Brandinimo laikotarpis: 4 – 8 mėn.

Bolero
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Bolero

Nepasterizuoto karvės pieno fermentinis sūris su ožragės ir kalėndru sėklomis. Ožragės ir kalendros duetas sūriui suteikia grybo, riešuto poskonį, juntamas ir lengvas aštrumas.
Brandinimo laikotarpis: 4 – 8 mėn.

Noktiurnas
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Noktiurnas

Nepasterizuoto karvės pieno fermentinis sūris su baltuoju pelėsiu. Sūrio skonis patiks aštresnių sūrių mėgėjams, jis savitas ir minkštesnės tekstūros.

Simfonija
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Simfonija

Nepasterizuoto karvės pieno fermentinis sūris, brandinamas 18 mėnesių ir daugiau. Kietasis sūris tirpsta burnoje suteikdamas ryškų, aromatingą skonį. Gurmaniškas sūris papuoštas dailiais raštais, tad ne tik praturtins, bet ir papuoš jūsų stalą.

Suktinis
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Klasika, Suktinis, Barkarolė

Klasikiniai fermentiniai sūriai – puskiečiai, dera prie sumuštinių, puikiai lydosi, juos įvertins klasikinio fermentinio sūrio gerbėjai. Kiekvienas yra šiek tiek skirtingo skonio, tad siūlome degustuoti visus ir išsirinkti sau skaniausią.

Ožkos pieno sūriai:

Spira
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Šviežios Spiros

Salotų ir desertų valgytojų numylėtinės. Nei sūdytos, nei saldyntos, kreminės konsistencijos. Tinka prie salotų, puikus ir sveikas desertas su šviežiomis uogomis.

Bandukė
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Bandukė

Nepasterizuoto ožkos pieno sūris. Puskietis, fermentuotas, sūrio masė baltos spalvos. Odelė sausa, apaugusi natūraliai pilkšvu pelėsiu. Kuklus cilindras slepia gaivų aromatą ir švelnų skonį. Brandinamas iki 1.5 mėnesio.

Žan-Žakas
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Žan-Žakas

Nepasterizuoto ožkos pieno, pusminkštis sūris. Brandinamas nuo 4 iki 6 savaičių. Odelė rausvos spalvos, vietomis padengta baltuoju pelėsiu ir/arba pilkuoju pelėsiu. Galima kepti.

Debeselis
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Debesėlis

Ožkų pieno rikotos tipo sūris.

Piramidė
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Piramidė

Rūgštinis, fermentuotas sūris, gaminamias iš nepasterizuoto ožkų pieno. Nuspalvinamos tropinio augalotropinio augalo „Bixa orellana L“ sėklų sultimis, suteikiančiomis oranžinę spalvą. Sūrio nokinimo metu ant paviršiaus auga baltas pelėsis.

Angliukas
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Angliukas

Rūgštinis, fermentuotas sūris, gaminamias iš nepasterizuoto ožkų pieno. Sūdomi druska, kuri yra sumaišyta su klevo medžio maistiniais pelenais. Pelenai sūrelio paviršiuje sumažina rūgštingumą ir skatina augti specifinį baltą pelėsį.

Kaprizas
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Kaprizas

Nepasterizuoto ožkų pieno minkštasis su baltu pelėsiu fermentinis sūris. Odelė gausiai padengta baltu pelėsiu, kuris sūriui nokstant iki skystimo perdirba sūrio masę.
puikiai tinka kepti porcijomis, keramikiniuose indeliuose, orkaitėje

Banda
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Banda

Nepasterizuoto ožkos pieno kietasis sūris. Odelė sausa, natūraliai apaugusi pilkšvu pelėsiu. Sūrio masė baltos spalvos. Brandinamas 3 mėnesius ir daugiau.

Kailiniai
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Kailiniai

Nepasterizuoto ožkos pieno minkštasis sūris su balto pelėsio odele. Kamambero (angl. Camembert) tipo. Tinka kaip užkandis arba kaip desertas.

Avies pieno sūriai:

Meilutis
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Meilutis

Šviežias rūgštynis avies pieno sūrelis.

Graiku
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Graikų

Avies pieno, fetos tipo sūris, užpiltas tyru alyvuogių aliejumi, pagardintas čiobreliu, rozmarinu bei rožiniais pipirais.

Dorado
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Dorado

Nepasterizuoto avies pieno puskietis sūris. Sodraus išraiškingo skonio. Brandinamas 2 – 3, arba 6 mėnesius.

Svaigulys
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Svaigulys

Nepasiterizuoto avies pieno sūris su balto pelėsio odele. Lengvo, malonaus skonio. Brandinamas 3 mėnesius.